25 juli 2024

ZANGGROEP

Zingen doe je natuurlijk voor je plezier maar wel met aandacht voor een veilig gebruik van je stem en ontwikkeling van je mogelijkheden. Dat kan ook al ruim 25 jaar bij Radost!
Jan Knoppers leidt deze zangavonden op basis van de veelal sterke en krachtige stemtechnieken van de Balkan, de melodieuze volkswijsjes uit vergeten koninkrijken en de fascinerende meerstemmigheid uit alle windstreken. De rijkdom van folklore in zang wordt met veel plezier en kennis over het hoe van specifieke volks-zang-technieken aangeboden in een maandelijkse lesavond. Ook uitstapjes naar musical-repertoire en pop komen een enkele keer voor.
Het doel is niet zozeer het eindresultaat; het plezier en de ontwikkeling van ieders stem en mogelijkheden staan voorop. Maar een mooi eindresultaat wordt zeker niet geschuwd; zingen blijft een werkwoord, en geen betere ontspanning dan door inspanning!

De zanglessen vinden maandelijks plaats op vrijdagavond van 20.00 -22.30 uur in de zaal van Radost.

Voor 2024  zijn de volgende data gepland. Er kunnen altijd nog late wijzigingen zijn, dus check altijd de website kort van te voren.

Data voor tweede helft 2024 volgt later.

2024
  • 20 januari
  • 9 februari (vervallen - wordt 21 juni)
  • 1 maart
  • 12 april
  • 10 mei
  • 7 juni
  • 21 juni

 

Jan Knoppers geeft al ruim 25 jaar zang en dansles met folklore als basis. Zijn persoonlijke interesse en passie krijgen vorm in zijn lessen voor zangers en dansers. Sinds 2005 is hij intensief bezig met het Estill Voice Model. De in de klassieke zangscholing vaak ontbrekende stem-technieken die juist zo nodig zijn voor folklore en musical krijgen hierin een ruime plaats door het behandelen van alle mogelijkheden van de stem. Zorgvuldige opbouw, analyse en preventie zijn sleutelwoorden van dit model.
Jan is sinds 2009 Certified Master Teacher.
(http://www.trainmyvoice.com/inEuro2.php?view=6 )

KALENDER ZANG

juli 2024

Geen activiteiten

augustus 2024

Geen activiteiten

september 2024

Geen activiteiten

Zangavonden 2025

Data van de zangavonden voor de eerste helft van 2025 :

  • 1 jan
X