25 juli 2024

WAT IS RADOST?

Volksdansvereniging Radost (Slavisch voor vreugde) uit Delft is op 1 september 1965 opgericht. De vereniging heeft onder andere tot doel het volksdansen meer bekendheid binnen Delft en omstreken te geven.
Het recreatieve element in het dansen staat voorop.

Bij Radost worden dansen uit de hele wereld gedanst, waarbij het accent ligt op dansen uit West- en Oosteuropese landen (Frankrijk, Griekenland, Servië, Kroatië, Roemenië en Bulgarije bijvoorbeeld). Ook Israël, Turkije en Armenië behoren in dit opzicht tot favoriete landen van Radost. Soms komen dansen uit verre landen, b.v. Mongolië of Japan, aan bod.

De danslessen worden gegeven door gediplomeerde, ervaren en enthousiaste dansdocenten.

Door de jaren heen is de vereniging gegroeid en op dit moment zijn er ongeveer 120 dans- en zangleden. Deze komen uit Delft en omgeving. Voor de lessen beschikt Radost over een sfeervol ingerichte, eigen danszaal aan de Schieweg in Delft.

Naast de gewone lessen worden ook regelmatig cursussen en activiteiten georganiseerd. Dit kan variëren van een workshop met een gastdocent waarbij meestal dansen uit 1 land centraal staan, tot een introductiecursus gespreid over acht weken. Ook zijn er regelmatig dansinstuiven en een nieuwjaarsbal met orkest, waar men de hele avond heerlijk kan dansen en gezellig met elkaar praten.

X