23 juni 2024

Jan Knoppers

Jan geeft dansles sinds 1979. Na zijn diploma LCA (Kunstfactor) Kaderopleiding studeerde hij aan de Rotterdamse dansacademie (Codarts) waar hij in 1989 afstudeerde in volksdans, jazzdans en tapdans.
Bulgaarse dans (repetitor bij Praznik) en voetenwerk als Appalachian clogging, Welsh en Lancashire clogging en Ierse dans brachten hem via Armeense dans naar Aziƫ en Centraal-Aziƫ.

Jan geeft naast danslessen werelddans ook lessen stemtechniek. Zowel zang- als koorlessen rondom folklore en musicalrepertoire geeft hij door heel Europa op alle denkbare niveau's. Studie bij Estill Voice International sinds 2005 leidde tot certificering als Certified Master Teacher.

Als choreograaf is hij al meer dan 25 jaar artistiek leider van Theatergroep Radost en maakte hij vele stukken voor andere amateurgezelschappen. Hij werkte aan verschillende dansacademies en conservatoria in binnen- en buitenland en ook tijdens zijn werk als artistiek leider bij Het Internationaal Danstheater maakte hij vele stukken en avondvullende producties.

Jan heeft grote interesse in opleiden en lesgeven. Hij doceert, ontwikkelt en schoolt aankomende dansdocenten en leerkrachten in methodiek, vakdidaktiek en groepsdynamica. Hij was hoofddocent van 4 kaderopleidingen en 14 jaar lang lid van de toets- en teststaf en adviseert binnen HBO en MBO op vakinhouden en opleidingstrajecten.

Zijn ervaring in dansen, lesgeven en ontwikkelen wordt zichtbaar in zijn lessen. Snelheid, constante koppeling van dans en muziek, plezier in leren en groeien, de rijkdom van folklore in dans, zang en muziek vormen de kern van zijn lessen. Alles met oog voor detail en overgoten met humor.

www.p-art-ners.nl

X