23 juni 2024

Richard van der Kooij

Op de lagere school hadden we in klas 5 & 6 een onderwijzer die 1x per maand tijdens de gymnastiek les wat volksdansen met de klas deed. Tijdens de middelbare school ben ik zo'n 10 jaar met ballroom & latin danslessen bezig geweest. Via mijn "stijldans"partner kwam ik opnieuw met volksdans in aanraking en ben ik eind 1984 bij dansemble Radostan in Rotterdam gaan dansen.
Niet een wekelijkse les maar een repetitiedag van een theatergroep met koor, orkest en dansgroep. Na enige jaren ben ik daar nieuwe mensen gaan inwerken.
Ik wilde meer leren over het lesgeven en toen Jan Knoppers & Bianca de Jong in januari 1991 bij ons thuis overlegden over de toelatingstest voor de kaderopleiding van het LCA in Eindhoven heb ik mij op de valreep voor deze volksdans-kaderopleiding aangemeld.
Nu, ca. 33 jaar later, vind ik het nog steeds heerlijk om met werelddans bezig te zijn. Het beslaat zo'n breedte en rijkdom aan muziek, ritme en bewegingen dat ik me nooit op 1 stijl heb willen toeleggen. Ik zou niet zo gemakkelijk kunnen kiezen omdat er simpelweg veel interessant is.

Ik zou zeggen, kom een keer mee doen.

www.p-art-ners.nl

X